Förändring

Det verkar som om jag nu och en bra tid framöver ska jobba 75% dagtid. Eller fr o m 8 mars. Till att börja med blir det på timmar, men sen när det är spikat om  den ordinarie kommer tillbaka något innan sin mammaledighet blir det som månadsanställd med önskeschema. Tänk att få vara med och bestämma (eller åtminstone önska) sin arbetstid 10 veckor framåt åt gången. Annorlunda upplevelse.

Just nu, pga vikariatet, hoppas man att vi kommer ha samma arbetsgivare efter upphandlingen. Den 1 oktober är datumet och ingen vet nåt än. Konstigt nog är det ingen som ens hört nåt skvaller om hur det blir.


Tänk så man kan göra med en Billybokhylla från IKEA.
Hade tänkt att mitt dockskåp skulle vara i ett gammalt vitrinskåp.
Men eftersom jag inget hittat till vettigt pris, får Billy duga.




Tänk så roligt det är att leka lite ibland.
Nu håller "huset" på att tapetseras. Mellanväggar med dörrar ska det snart finnas.

Det heter avkoppling.

Skulle vilja åka på miniatyr mässa i Stockholm i mars, men vi får se. Har ju under ett antal år tänkt åka på antikmässan som är i februari, men kommer aldrig iväg.


Snö, snö och mer snö

Nu tycker jag att det får räcka. Med snö alltså. Vi har ingenstans att lägga den längre. Orkar inte kasta upp den högst upp på högarna. Men vi måste ju skotta för att komma ut.
Man kan förståss göra som grannen mitt emot - lägga en stor hög på gatan så alla får svårt att ta sej fram. Vi hade riktiga problem att ta oss ut från garageplanen. Men, men....

                            
Så här såg det ut igår när man tittade upp på förrådstaket, och ungefär lika dant om titta upp på hustaket. Snön väller alltså ut som en våg. Det som var på hustaket föll av sig själv med ett dån. Det andra tog Morgan och pojkarna och skottade ner.

Äppelträdet skulle man kunna beskära stående på snön. Om man nu inte drunknar i snön.

Min amaryllis, som fått flytta bakom soffan, överraskade mej med en ny stängel, den 3:dje.


En dag kom ett fint kort med posten. Det var från min dotter.


Hon vet då hur hon ska glädja sin mor. Det är inte mycket som behövs, speciellt när det är helt oväntat.


Oj, redan februari

Fattar inte vart tiden tar vägen. Nu har det redan gått en månad sen jag skrev något här sist. Men det har varit en tid då mycket har hänt, så dagarna har bara rusat förbi.

Och massa snöskottning har det varit.

Julgranen fick stå ute i trädgården och känna på snön innan den åkte till förbränning.

Vi har varit och grattat en nybakad sjuksköterska, som turligt nog oxå har fått jobb inom sitt gebit.
                                            
                           
Sen är det som alltid strul med strejkande bilar, sjuka chaufförer och "barn" som hittar på saker som gör en orolig. Men det är väl så livet ska vara.

Nu har jag påbörjat det som varit min dröm i många år. Troligen kommer det bli ett evighetsprojekt, men vad gör det. Jag hade ju inget dockskåp som lite, så nu ska jag fixa ett efter mitt huvud. Det är som sagt bara påbörjat än...
                           
Tapeter är på väg, likaså spis mm. En del kommer färdigt, annat kommer jag tillverka själv. Vilken familj ska bo där? Vet inte men kattälskare måste de vara, för 8 katter har redan flyttat in. Och 2 möss. Kul att få leka lite ibland. Pojkarna gör det ju med sina bilar, även om de är i skala 1:1.
                            

RSS 2.0