Städmani

I ett anfall av städmani rensade jag bort ett antal bilder från arkivet, vilket jag nu förstår att man inte ska göra. Antar att det inte går att göra nåt åt det?????


Morgan fyller år


Morgan har nu fyllt år. Ibland är det svårt att få till det bra, men efter ett snabbt planeringsmöte på torsdagskvällen blev det jättebra. Hans födelsedag var på lördagen men vi tog det mesta på fredagen istället.

Först tårta mm på kolonin i Valla.
                                 

                                 
Sen fortsatte vi hemma hos oss med grillad lax och tillbehör.

                            
Sen tog den dagen slut. Vi hade det mycket trevligt, och huvudpersonen verkar nöjd.

Ännu mer nöjd blev han dagen efter. Började med kaffe på sängen, sen gjorde vi oss iordning för utflykt till Askersund.
Där var en stor bil & mc träff. Troligen mellan 800 och 900 bilar (kanske fler) och säkert hundratals mc. Där var mycket fint att titta på och även sånt som bara var skrot. Kunde inte välja ut några fotoobjekt utan det blev bara Johannes bakdel på vägen dit.

Inget smultronställe i år???

Återigen hade vi tänkt åka till Smultronstället, Söderköping. Men vädret vill inte. Så den här gången samlades vi hamma hos Johannes och hade trevligt istället.



Syns lite dåligt vad vi åt, men..Hallon, blåbär, 3 sorters glass, banan, maränger, wafers, jordnötter, både hemmagjord och färdigköpt chokladsås, kolasås...och kanske nåt mer som jag glömt.

Vi fick till det riktigt bra och alla var mätta och belåtna. Och såg på en gammal galenskaparfilm gjorde vi oxå. Så vi fick flera goda skratt under kvällen.

10 juli

På Carolines födelsedag var vi, familjen, hemma hos henne och åt hembakt tårta. Runt soffbordet satt vi 5 + 3 hundar och 1 katt. Alla djuren var VÄLDIGT intresserade av det som fanns på bordet. Men Carros fyrbenta vänner kan tigga tyst i alla fall. Tyvärr har jag inget kort på samlingen. Och inget på tårtan heller innan vi började äta av den. Bara lite rester.
Men GOTT var det!

Efter tårtan åkte vi ut till Berg och Fröken Jennys restaurang och åt god mat. Carro hade önskat ett annat matställe, men i sommarstaden Linköping är mycket semesterstängt i juli.

Vi åkte i fina bilar, eller hur?!

Morgans leksak

Nu har vi varit i Karlstad o tittat på bil 1 gång (Morgan 2 gånger) och så i måndags var vi tillbaka till Karlstad och köpte den. Morgans nya leksak som han pratat om i ett antal år.          
En röd Corvette, årsmodell 1985.
Jag har inte hunnit med att åka mer än en liten provtur ännu. Men det blir väl tid till det så småningom.

Tycker ju om blommor, även om jag ofta slarvar med skötseln. I en kruka utanför dörren hade jag satt en fin växt med söta blommor. Glömde dock att vattna som vanligt när det var som varmast. Fick klippa bort alla brun, vissna blommor och tänkte att nu är det kört. Men... Lite regn och den verkar repa sig.
                                                              
Nu kryllar det av små rosa sötingar där igen.

Fick hoppa in och jobba förmiddag idag. Vad trött man blir när man måste gå upp tidigt på morgonen, när man vant sig med att jobba natt. Det är mycket skönare att gå och lägga sig på morgonkvisten. Får nog lov att vila en stund nu.

Grillat

Igår var det fredag och den dagen vi planerat att åka till Smultronstället och äta glass. Men åska och regn gjorde att vi ändrade våra planer. Det blev till att äta mat hemma i Lambohov i stället.

Morgan tog fram grillen och
sen plockade vi fram vad som fanns i kylskåpet och kompletterade lite från affären.
Resterna la vi sen på Carros tallrik.

Idag kom det 2 hundar strax efter halv 6 på morgonen. Caroline och Lando skulle åka och träffa en massa andra "staffar", men Viggo och Lovis fick stanna hos mej.

                                                               
Det är inte svårt att vara hundvakt när hundarna ligger tysta och sover när jag måste få sova. Bara de får sina promenader och lite mat på rätt tid.

Nu ska jag snart sätta mej på cykeln för att ta mej till jobbet och en natt bland de gamla.

RSS 2.0