Ledig helg


Vi är ju som vanligt inte som alla andra, och har 4 veckor sommarsemester. Men man kan ju ta tillvara på de lediga dagar som dyker upp.

Så i lördagskväll åkte vi till Tanneforsslusskafé och åt lite mat, satt o tittade på folk och bara kopplade av. Sen gick vi en liten sväng runt Stångån.

Och söndagen tillbringade vi ett antal timmar i Motala. Har länge tänkt besöka glassrestaurangen "Två små hus".

                                     
Och nu blev det av. Man ska väl inte jämföra, men Smultronstället ÄR bättre. Om man är i Motala av annan anledning kan man stanna och äta glass här, men inte åka hit bara för det här. Tycker jag...

Sen strosade vi runt i värmen, tittade på båtar och folk. Fick se en häftig fickparkering. Skepparen på "Motala express" vet var han har sin båt. Det är båt nummer 2 på kortet.



Till sist hittade vi lite god mat på Motor museets fik, så vi kunde åka mätta hem. En annan gång ska vi gå in på museet oxå.

Nu är det en vecka med mycket jobb framför.

Onsdagkväll

På onsdagskvällarna hela sommaren är det massor med bilar och motorcyklar samlade i Vadstena. Det är folkfest med alla åldrar representerade både vad gäller människor och fordon. Vi var där och kameran var med, och alldeles proppat med fina bilar (och MC).
 
Men det ända som fastnade på bild under dessa 6 timmar vi njöt i sommarsolen, var en hund...

                                                                

23 Juni

Då var det åter dags för Johannes att fylla år. Usch vad tiden går fort!

Jag bjöd in oss till honom med frågan om han hade nån tårta att bjuda på. Och det skulle han fixa.
                            



               

En trevlig stund i en varm lägenhet, med mycket gott kaffe (det fixade du bra, Jocke) och farmor Gudruns bullar, och jordgubbstårta.

Midsommar

Som vanligt hade vi inget planerat innan helgen började, men sen vart det lite i alla fall. Givetsvis åt vi traditionell sill lunch.





Sen åkte vi till kolonin och drack kaffe. Fick inga kort på fikafolket med lite på mor o fars odlingar.

                                                                      

                                                                                       

På midsommardagen var vi på midsommarkonferens på Nya Slottet Bjärka-Säby. Andreas, Caroline och Victoria (och hundarna förståss) kom dit för att fika med oss.

Men kameran var som alltid kvar hemma.

Söndag regn hela eftermiddagen.....



Ingen kamera=inga bilder

Jaha, snart har halva juni gått, och vi har grattat svärfar som fyllde 80 år, och firat Jonas som tagit student mm. Men INTE kommer kameran med så man kan ta kort inte. Förstår inte att det ska vara så svårt.

I alla fall så var vi 17 personer som åt mat och tårta här hemma hos oss, för att fira Sigurd. Glatt och trevligt var det. Och alla barn, respektive och barnbarn var med. Huvudpersonen tog om av maten och, tror jag, även av tårtorna, så han var nog nöjd. Skönt med catering så det bara är att plocka fram färdig mat. Och tårtan blev 3 stycken olika.

Och i går, onsdag, var vi i Lidköping och "tog" studenten. De lägger upp det lite annorlunda än vi i Linköping, men stan är ju lite minde, så det är inte lika många som slutar samtidigt. Lite småregnande till och från gjorde nog att en del tog i lite extra för att hålla värmen. Speciellt tjejerna i sina tunna små klänningar.

Jonas såg riktigt stilig ut i sin kostym. Exotisk planka fick vi att äta, och tårta som såg ut som en studentmössa. Gott och trevligt, även om man inte känner så många av deras vänner. Fick prova att åka Subaru med Johannes, och han verkar nöjd med bränsleförbrukningen.

I kväll ska jag nog följa med ut till syrran i Norsholm. Mor o far har bett Andreas om skjuts dit, så jag hänger väl med. Får se om kameran följer med då, så att släktingarna i norrland blir glada när de får se mer släkt på kort!!

Sen börjar sommarens natt jobbande. 2 nätter denna vecka, 1 nästa och 1 veckan därpå, för att sen gå in på "vanligt" nattschema. Känns bra att ha jobbtider planerade ända tills i slutet av augusti. Kanske tar lite ledigt sen, men det får vi se då.... 

RSS 2.0