På mormor och morfars koloni

Om Pingstafton har så strålande väder måste man ju vara ute. Och eftersom Pingstdagen oxå är Mors dag måste man ju se till att hinna med att träffa mor under helgen. Varför då inte tillbringa några timmar på kolonin?

Morfar sitter och myser, medan Carro tar kort på Viggo och Ante som gosar. Lando, svarten, trivs bättre i skuggan. En liten hund blir trött av en promenad på 45 minuter i solskenet                                                                                                                                                                                                                                                                              
 
                                                                                                                                                 
Jocke har det bra i hammockens skugga.Och var är då mormor?
Jo, givetsvis inne i stugan fixande med kaffet!



Nu har jag varit riktigt duktig och cyklat till jobbbet om dagarna fastän regnet har hängt i luften. Och i dag blev det ju en 45 minuters promenad med Carro och hundarna. Det tar sig!

Hundvakt


Varje måndag och ibland söndag och tisdag är "barnbarna" hemma hos oss. De kommer ofta tidigt, och man ska ut så fort matte har försvunnit, för det har de blivit vana vid. Så klockan 6 på måndag morgonen får jag min första promenad. Men det är nog tur att jag är hundvakt ibland så att jag blir tvungen att röra på mej.


Så här såg det ut när jag kom ut från duschen i måndags. I vårt hem FÅR hundarna ligga i soffan. De är verkligen riktiga soffpotatisar inomhus. Men när man ska ut, då blir det full fart. Skönt är det att båda kan ta det lugnt hos oss. Katterna har inte helt accepterat Lando än, men det kommer... Gamle Viggo bryr de sej inte mycket om.

På tal om att röra sej... Jag försöker verkligen. Nu har jag cyklat nästa varje gång till jobbet senaste veckorna. Och ska så fortsätta i sommar. Nu har jag sagt det så nu måste jag...

Hade tänkt rensa i rabatterna på förmidddagen men det regnade lite för mycket. Morgan skulle klippa gräset, men det får bli en annan dag.

Nu ska jag göra mej iordning för att cykla till jobbet. Får se om det måste blir regnställ på.

Regn, regn

Nu har det varit regnväder några dagar, grått o trist. Fast man borde ju inte klaga. Marken behöver faktiskt lite vätska den oxå. Men, när man kommer in efter att gått en sväng med hundarna så blir det så många tassavtryck om man inte hinner torka av det värsta. Viggo är duktig och vet vad som gäller, man får ju godis när tassarna är torra...Men lillhunden tycker inte om att man torkar baktassarna. Gör ont?? Eller bara inte van vid sånt?

Buddy Holly! Bra musik, man är inte van vid den ljudnivån bara. Annars helt perfekt. Förstår inte varför en del måste förbereda sig för konserter och sånt med en massa drickbart. Pladdrandet bakom oss fick många andra att hyssja irriterat.

Hundvakten gjorde ett bra jobb. Hon blev visst lite kär i lillen.
Hon är helt klart värd en liten blomma. Och så blev den...

Nu har vi lyckats bra i flera dar, min man och jag. Han är hemma när jag jobbar, och tvärt om. Tur att det inte alltid är så!
Får väl se om vi snart kan hitta på nåt litet äventyr tillsammans en dag.

Jag har fått schemat för mitt semestervikariat så nu kan Morgan planera in körningarna för sommaren. Förhoppningsvis kan vi vara lediga samtidigt.

Önskar att jag hade ork och INTRESSE av att baka bråkdelen av vad mina brorsdöttrar gör. Det är ju så mycket godare med hembakt. Men svärmor kommer med lite bullar och kakor ibland som Tack för att hon får åka med till affären.

RSS 2.0